I Danmark diskuteres det hvorvidt det skal være tilladt at udføre eutanasi. Landsbevægelsen Respekt For Menneskeliv siger nej til eutanasi, da vi mener at tillader man først eutanasi, bliver det umuligt at styre udviklingen. Vi risikerer at ende i en situation, hvor det rent praktisk er sygehuspersonalet, der afgør, om det kan svare sig at holde liv i en patient.

Holdningen til eutanasi skrider

Vi oplever, at holdningen til eutanasi i Danmark skrider, og der er mange fortællinger om, hvordan morfindrop bruges til at fremskynde patienters død. Dette er en gråzone, hvor der er risiko for at indføre eutanasi ad bagvejen.

Eutanasi er ikke en værdig død

Alle har krav på en naturlig og værdig død. Det kan aldrig være en værdig død at lade sig aflive som et dyr, som det sker ved eutanasi. Vi støtter hospice-tanken, hvor døende patienter får både omsorg og smertebehandling og samtidig kan tage afsked med livet og de pårørende.

Information og debat om eutanasi

RFM arbejder for at udbrede holdningen mod eutanasi. Dette gør vi igennem information og ved at deltage i den offentlige debat. Kontakt os på telefon 55 76 76 52, hvis du vil vide mere om eutanasi.