life runner

 

Askeonsdag vil forventet omkring 1.000 amerikanere mellem 12 og 72 finde løbeskoene frem for at deltage i årets LIFE Runners. Arrangementet, som løb af stablen første gang i 2013, består i, at deltagerne ad mange forskellige ruter gennemløber USA på kryds og tværs for at sprede budskabet om menneskelivets værdighed.

Den samlede distance bliver i år 5.564 miles (8.952 km) eller som en af arrangørerne udtrykte det: som afstanden mellem Brooklyn Bridge og Tyrkiet. Fra New York og San Francisco vil der udgå grupper, som senere støder til andre grupper fra Texas, således at samtlige grupper fra nord og syd kommer til at danne et kors hen over USA. Løbet afsluttes med, at alle deltagere samles i South Dakota palmesøndag.

Undervejs vil de enkelte grupper standse op foran abortklinikker for at bede og dermed tage del i den landsdækkende event ”40 Days for Life”, som ligeledes afvikles i fastetiden. Og deltagerne vil kunne kendes på, at de under løbet har Life Runner-blusen på med emblemet ”HUSK de ufødte børn, Jer 1,5”.

Og hvis man ikke lige har dette skriftsted i frisk erindring, så kommer det her: ”Før jeg dannede dig i moders liv, kendte jeg dig, før du kom ud af moders skød, helligede jeg dig; jeg gjorde dig til profet for folkene.”