Abort – myter, meninger og kendsgerninger
Landsbevægelsen Respekt for Menneskeliv udgav i 1992 en publikation om provokeret abort. Den skulle kvalificere diskussionen, som desværre ofte foregår på et tvivlsomt faktuelt grundlag.
Siden da er den lille bog sendt ud til uddannelsessteder, institutioner og enkeltpersoner i tusindvis, og her kan du finde den 9. reviderede udgave fra 2013. Klik på billedet til højre for at hente bogen i PDF – eller rul ned for at se indholdet her på siden.
Nu som før er der brug for at holde liv i en debat, som aldrig er forstummet i de mere end 40 år, vi har levet med fri abort – tak, fordi du læser med og engagerer dig i diskussionen!
Krokodille-argumentet
DE NÆSTE, MANGE SPØRGSMÅL
Har vi først konstateret, at en provokeret abort betyder udslettelsen af et menneskeliv, trænger der sig straks et nyt spørgsmål på: Kan man det?
Har man – i moralsk forstand – ret til at udslette liv, når blot sociale, økonomiske eller psykologiske hensyn taler for det?
Er hvert enkelt menneskeliv ikke uerstatteligt og derfor også ukrænkeligt?
Næsehornsargumentet
DET NØDVENDIGE MORD
En populær og nærmest uudryddelig myte går ud på, at loven om fri abort skulle være motiveret af et ønske om at komme kvinder i en særligt vanskelig social situation til undsætning.
Abort er en nødløsning, hedder det. Kendsgerningerne peger imidlertid i en anden retning. Der er ikke det ringeste grundlag for at antage, at provokeret abort er en løsning, der i særligt omfang vælges af socialt marginaliserede kvinder.