Omkring 500.000 – flere end nogensinde før – deltog den 25. januar i bidende kulde i den traditionsrige March for Livet i Washington for i dette jubilæumsår at sende et klart budskab til politikerne: 40 år med fri abort er mere end nok.  I løbet af disse 40 år er ca. 55 millioner ufødte amerikanske børn blevet dræbt ved abort.

Ligesom sidste år var det karakteristisk, at størstedelen af deltagerne i marchen var teenagere og unge mennesker. Det kunne også ses på de sociale medier Twitter og Facebook, hvor fotos og beretninger fra begivenheden strømmede ind fra deltagerne i løbet af eftermiddagen. Til gengæld var det småt med mediedækningen i de amerikanske main stream medier. TV-stationerne ABC, CBS og NBC bragte således kun et klip på 17 sekunder fra marchen, mens de brugte knap 2½ time på historien om en hawaiiansk sportsstjerne, Manti Te’o, hvis kæreste var død. Det vil sige, det var hun alligevel ikke – og det var sensationen – hun var i virkeligheden frit opfundet af sportsstjernen, som åbenbart havde brug for medieopmærksomhed.

Blandt talerne på scenen foran Capitol var den republikanske tidligere senator og vicepræsidentkandidat Rick Santorum og senator Rand Paul, som sagde: ”Jeg tror, at store nationer og store kulturer har deres oprindelse i et folk, som har et moralsk kompas. Vores nation vandrer omkring uden mål og med i en ørken, hvor rigtigt og forkert er blevet underlagt øjeblikkets indbildte behov. Meningsmålingerne viser, at langt de fleste aborter ikke foretages på grund af voldtægt, incest eller hensynet til moderens helbred, men af bekvemmelighedsårsager.”

Også den demokratiske senator Dan Lipinski var blandt talerne. Han udtrykte sin sorg over, at man for 40 år siden ”fjernede den mest fundamentale af alle rettigheder fra vore mest sårbare søstre og brødre.” Han forsikrede om, at han som pro-life demokrat ville fortsætte kampen for retten til livet, som, tilføjede han, ikke bør være et partipolitisk spørgsmål.