Den kinesiske forfatter Mo Yan, som netop er kåret som årets modtager af Nobelprisen i  litteratur, har ved flere lejligheder åbenlyst kritiseret det kinesiske regimes et-barns-politik. Hans seneste værk fortæller historien om en kvindelig gynækolog i et landdistrikt, som både virker som jordemoder og udfører aborter, som er påbudt af myndighederne.

I bogen kan man læse denne passage: “Ethvert nyfødt barn er en unik skabning. Det kan ikke erstattes. Vil de blodplettede hænder nogensinde kunne vaskes rene? Vil den sjæl, der nedbrydes af skyldfølelse nogensinde få sin frihed tilbage?”

Mo Yan vedgik i et interview i 2010 med TV-stationen Phoenix, der sender fra Hong Kong, at hans bog kan opfattes som kontroversiel, og tilføjede, at emnet berører ham dybt, fordi han for år tilbage insisterede på, at hans kone skulle abortere deres andet barn. “Jeg er personligt overbevist om, at et-barns-politikken er forkert,” sagde han. “Hvis det ikke havde været for den, ville jeg have haft to eller tre børn i dag. Det har efterladt et uudsletteligt ar dybt inde i mit hjerte.”

Kilde: LifeSiteNews.com