ReggieDen amerikanske advokat Reggie Littlejohn, grundlægger og leder af ”Women’s Rights Without Frontiers, som arbejder for at skabe opmærksomhed om og få afskaffet tvangsaborter, kønsselektive aborter og sex-slaveri i Kina, advarer Vesten mod at tro på, at Kina er ved at afvikle etbarns-politikken.  I et interview med CNA i slutningen af september sagde hun, at denne politik fortsat ”er årsag til mere vold mod kvinder og unge piger end nogen anden officiel politik i verden, ja end nogen anden officiel politik i verdenshistorien” og tilføjede, at det kinesiske kommunistparti har pralet med at have forhindret 400 millioner ufødte børn i at komme til verden. ”Kvinder bliver tvunget til abort helt frem til niende måned – undertiden med så brutale midler, at kvinderne dør under indgrebet.”

Kinesiske kvinder har i dag den højeste selvmordsrate i verden. Ifølge det amerikanske udenrigsministeriums rapport om menneskerettigheder i Kina er der hver eneste dag 590 kvinder, der begår selvmord.

Reggie Littlejohn spillede en aktiv rolle i befrielsen af den kinesiske systemkritiker Chen Guangcheng og har ved flere lejligheder vidnet for den amerikanske Kongres og talt i europæiske parlamenter om kvinders rettigheder i Kina. Vestlige medier er alt for hurtige til at konkludere, at Kina er på vej bort fra etbarnspolitikken, når det, der sker, reelt kun er regionale småjusteringer, siger hun og understreger, at det væsentlige ikke er, hvor mange børn regeringen tillader den enkelte kvinde at få, men de voldelige midler, man anvender, for at håndhæve reglerne.

Hun tilføjer, at den kinesiske befolkningspolitik har ført til andre overtrædelser af menneskerettighederne så som menneskehandel og udryddelse af kvinder ved hjælp af kønsselektive aborter: ”Lige nu er der 37 millioner flere mænd end kvinder i Kina, og det har ført til menneskehandel og sex-slaveri – ikke kun i Kina, men også i nabolandene.”

Læs mere på: http://www.womensrightswithoutfrontiers.org