Fremtrædende amerikansk Pro Life kongresmedlem overlever attentat

Steve Calise, som den 14. jun blev ramt af skud fra et automatvåben i i forbindelse med et sportsarrangement i staten Virginia, meldes nu uden for livsfare. Hans attentatmand, den 66-årige Bernie Sanders-tilhænger James Hodgkinson, blev straks efter at skydningen var begyndt uskadeliggjort af politiet og døde senere af sine skudsår på hospitalet.

James Hodgkinson

Politiet har efterfølgende fastslået, at der var tale om et planlagt mordforsøg. Hodgkinson skrev umiddelbart inden attentatet på sin Facebook-side, at ”Trump er en forræder. Trump har ødelagt vores demokrati. Det er på tide at gøre det af med Trump & Co”. Hertil kommer, at man på ham fandt en seddel med navnene på yderligere tre kongresmedlemmer – alle kendt for deres engagement i Pro Life-sagen.

Steve Calise blev ramt i hoften. Kuglen trængte gennem bækkenet, beskadigede indre organer og forårsagede alvorlige blødninger, således at lægerne ved indlæggelsen betegnede hans tilstand som kritisk.

At det trods alt ikke gik værre, skyldes, at Calise i kraft af sin position som et fremtrædende medlem af det republikanske partis ledelse er under politibeskyttelse, når han færdes i offentligheden. Derfor lykkedes det politiet at sætte Hodgkinson ud af spillet, inden han fik gjort yderligere skade.

Calise har i løbet af sin politiske karriere været særdeles aktiv i kampen mod fri abort. Han spillede således en fremtrædende rolle i forsøget på at modarbejde det dekret, som præsident Obamas udstedte for at tvinge religiøse institutioner til at finansiere abortfremkaldende præparater til deres ansatte. Scalia betegnede dekretet som et anslag mod religionsfriheden og har efterfølgende spillet en aktiv rolle i bestræbelserne på at fratage Planned Parenthood alle offentlige bevillinger.