Warren_Buffett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdens fjerderigeste, den 83-årige milliardær Warren Buffet, er en gavmild mand. Han var således i 2012 den amerikaner, der forærede flest penge bort, og han har offentligt erklæret, at det er hans hensigt at lade 99 pct. af sine samlede aktiver, der anslås til ca. 60 mia. dollars, gå til velgørenhed, inden han dør.

Til gengæld er han ikke en mand, der gerne udtaler sig om, hvem han betænker med sine mange penge. Det har den amerikanske journalist Betsy Woodruff til gengæld sat sig for at finde ud af.  I en netop offentliggjort reportage afslører hun, at Buffett, som er en stærk tilhænger af befolkningskontrol, rundhåndet støtter diverse abort-organisationer. I 2011 alene gav han 115 mio. dollars hovedsageligt til organisationer i USA, der betaler for mindrebemidlede kvinders aborter.

Betsy Woodruff indsamlede så mange informationer, hun kunne, men det var ikke nogen let opgave, fordi Buffett øjensynlig ikke ønsker at fremstå i offentligheden som aborttilhænger og derfor holder kortene så tæt til livet som muligt. I 2011 kanaliserede han således 40 mio. dollars til Planned Parenthood og 1 mio. til det såkaldte Abortion Access Project – et projekt, som har til formål at sparke døren ind på steder som katolske hospitaler og i konservative kredse, hvor der er udbredt modstand mod abort. Men det er ikke kun på hjemmefronten, Buffett støtter abortlobbyen. DKT International, som i 2013 foretog 1,2 mio. aborter i lande som Indien, Etiopien og Mozambique, blev betænkt med 16 mio. dollars, og det er kun en beskeden del af de bidrag, Buffett hvert år giver til organisationer, som på den ene eller den anden måde bidrager til at fremme fri abort, konstaterer Betsy Woodruff.

Foto: Wikimedia commons