USA: Første skridt til en politiundersøgelse af Planned Parenthood

Det forlyder, at FBI omsider har udbedt sig dokumenter fra de høringer i Kongressen, som blev afholdt, efter at det ved hjælp af optagelser med skjult kamera kom frem, at Planned Parenthood ulovligt sælger fosterdele (hovedsagelig hjerter, lunger, levere og hjerner) til biotekfirmaer.

Ifølge amerikansk lovgivning kan kvinder, der har fået abort, fuldt lovligt donere organer fra deres barn til forskningsformål, men vel at mærke under forudsætning af, at abortklinikken kun beregner sig et beløb svarende til de faktiske transportudgifter i forbindelse med overdragelsen af ”materialet” fra klinikken til modtageren. Maksimumstraffen for at sælge organer med fortjeneste er 10 års fængsel.

Henvendelsen fra FBI skal ifølge samme kilde være rettet til Senatets juridiske komité, hvis formand, senator Chuck Grassley, i december 2016 udtalte, at hans komité på daværende tidspunkt havde rigelig dokumentation for, at abortudbydere havde foretaget ulovlige transaktioner af denne art.

Foreløbig har hverken senatskomiteen eller FBI ønsket at be- eller afkræfte, om der er taget konkrete skridt til en politiundersøgelse.

Og i mellemtiden bedyrer Planned Parenthood fortsat deres uskyld – trods de nu 17 belastende videoer, der fra 2015 er offentliggjort, og som med al ønskelig tydelighed viser højtstående repræsentanter for Planned Parenthood føre livlige forhandlinger med hvad de tror er potentielle kunder til deres ”produkter”.