Ben Carson: Abort er racistisk

På republikanernes konvent den 27. august rettede USA’s minister for bolig- og byudvikling Ben Carson et skarpt angreb mod  diverse mediers beskyldninger mod præsident for at være racist. “Det racistiske,” sagde han, “er det forhold, at afro-amerikanere har den højeste abortkvotient. Præsident Trump er derimod den præsident, som i vort lands historie har gjort mest for pro-life-bevægelsen.”

I den forbindelse henviste Carson til, at afro-amerikanere udgør omkring 13 pct. af befolkningen, mens de tegner sig for næsten 40 pct.af alle aborter. Således dræber Planned Parenthood gennemsnitligt 247 sorte ufødte børn hver eneste dag.

Martin Luther Kings niece, Alveda King, som er aktiv i pro-life-bevægelsen, har ligeledes udtrykt sin beklagelse over, at 61 mio. ufødte børn, heraf 20 mio. sorte, er blevet aborteret siden 1973. “I New York City”, siger hun, “er der i dag flere sorte babyer, der bliver aborteret end født.

Den amerikanske forfatter og blogger Matt Walsh (ikke at forveksle med komikeren af samme navn) har bl.a. haft denne kommentar: “Hvis vi amerikanere ønsket at sætte en stopper for racisme, skal vi hellere støtte kravet om at fratage Planned Parenthood alle bevillinger.” Og han tilføjer – med klar adresse til “black lives matter- bevægelsen – at, hvis sortes liv er vigtige – og det er de så sandelig – så er de det, fra det øjeblik de bliver til… Hvis man går ind for abort, forkaster man det synspunkt, at alle liv er vigtige. Så ser man livet som en “vare”, hvis værdi afhænger af forskellige ydre faktorer. Hvis det er det budskab, du lægger i sloganet “black lives matter,” så mener du noget andet end det, du siger. Men hvis du mener det, du siger, bør du sige velkommen til pro-life-bevægelsen.